Πρωταθλήτριες 2010-2011

Μετά από αρκετά χρόνια «φαγούρας» η πετοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της και να κάνει περήφανους τους απανταχού Απολλωνίστες. Τα κορίτσια μας τη φετινή χρονιά από την αρχή της σεζόν απέδειξαν ότι τον ήθελαν πραγματικά αυτό το τίτλο και ότι θα έκαναν τα πάντα για να φτάσουν στη κορυφή μέχρι το τέλος. Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος από ροδοπέταλα μιας και η ομάδα μας έπρεπε να καταβάλει τεράστια προσπάθεια για να καταφέρει να ξεπεράσει τα δύο μεγάλα εμπόδια (ανόρθωση και αέλ). Στο τέλος όμως το πάθος, η θέληση και η Απολλωνίστικη ψυχή των κοριτσιών υπερνίκησε κάθε δυσκολία και κάθε αντιξοότητα.

Το apollonfans.com θα σας παρουσιάσει τη φετινή εκπληκτική πορεία που έκανε η ομάδα μας για να φτάσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι  με το πέρας και της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η πορεία προς το τίτλο…

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε εκπληκτικά το φετινό μαραθώνιο μιας και μέχρι τη 4η αγωνιστική η ομάδα μας δεν είχε χάσει ούτε και ένα σετ!!! Η πρώτη φορά που κατάφερε αντίπαλη ομάδα να τους πάρει κάποιο σετ, όχι όμως και να τις κερδίσει ήταν η αέλ την 5η αγωνιστική. Μέχρι τη 10η αγωνιστική τα κορίτσια μας συνέχισαν από εκεί που είχαν μείνει, έχοντας δηλαδή το απόλυτο ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας. Την 11η και 12η αγωνιστική οι πετοσφαιρίστριες του Ντιμίτρι Λιέτσεφ δέχθηκαν 2 συνεχόμενες ήττες (από ανόρθωση εντός και αέλ εκτός έδρας) που τις ανάγκασαν να πέσουν από τη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Την ίδια περίοδο που η ομάδα μας δέχθηκε αυτές τις δύο ήττες, τα κορίτσια έκαναν υπερπροσπάθεια, για να μας κάνουν περήφανους σε όλη την Ευρώπη αφού ως γνωστό έφτασαν μέχρι τους 16 του Challenge Cup. Έτσι τα 4 παιχνίδια που είχαν να δώσουν(2 ευρωπαϊκά και 2 ντέρμπι) μέσα σε 10 μέρες έφεραν την αναστάτωση στην εγχώρια διοργάνωση μιας και έβλεπαν μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα να καταστρέφεται ότι είχαν κτίσει με τόσο κόπο.

Μετά τον αποκλεισμό μας από τη Λοκομοτίβ Μπάκου, πλέον η προσοχή στράφηκε αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και παρά την αρνητική ψυχολογία η ομάδα μας δεν τα έβαλε ποτέ κάτω, αλλά αντιθέτως πάλεβαν κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος, με όλες τους τις δυνάμεις. Με το πέρας της πρώτης φάσης η ομάδα μας μετρούσε 12 νίκες σε 14 αγώνες έχοντας συνολικά 26 βαθμούς, ένα λιγότερο από τη πρωτοπόρο ανόρθωση.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές της β’ φάσης η Primetel Απόλλων έκανε το πιο μεγάλο και σημαντικό βήμα, αφού με τις δύο εκτός έδρας νίκες επί της αέλ και της ανόρθωσης έπιασαν και πάλι κορυφή βγάζοντας μάλιστα με το καλύτερο τρόπο τα δυσκολότερα παιχνίδια της σεζόν, κόντρα σε δύο ομάδες που είχαν τους ίδιους στόχους.  Από εκεί και πέρα η ομάδα μας πλέον είχε το πάνω χέρι και ουσιαστικά ανέμενε την 18η αγωνιστική όπου θα αντιμετωπίζαμε την ανόρθωση μέσα στην έδρα μας, σε ένα παιχνίδι τίτλου, μιας και η ομάδα που θα κέρδιζε τον αγώνα ουσιαστικά θα ήταν και η πρωταθλήτρια.

Ύστερα από ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι με την ομάδα μας να βρίσκεται 2 φορές πίσω στο σκορ αλλά να καταφέρνει να ισοφαρίζει ισάριθμες φορές και στο τέλος να γυρίζει το παιχνίδι υπέρ της, ο τίτλος βάφτηκε γαλανόλευκος! Τις δύο τελευταίες αγωνιστικές απλά χρειαζόμασταν μια νίκη για να κλειδώσουμε και μαθηματικά το τίτλο, κάτι που έγινε την 19η αγωνιστική κόντρα στην Ολυμπιάδα. Την τελευταία αγωνιστική η ομάδα μας παρά την εντός έδρας ήττα από την αέλ πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!


Βίντεο:

{HTML}
<object type={quot}application/x-shockwave-flash{quot} data={quot}http://flv-player.net/medias/player_flv_maxi.swf{quot} width={quot}460{quot} height={quot}320{quot}>
<param name={quot}movie{quot} value={quot}http://flv-player.net/medias/player_flv_maxi.swf{quot} />
<param name={quot}allowFullScreen{quot} value={quot}true{quot} />
<param name={quot}FlashVars{quot} value={quot}flv=http%3A//www.apollonfans.com/1/videos/volley.flv{amp}amp;title=ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ 2010-2011 ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ{amp}amp;width=460{amp}amp;height=320{amp}amp;bgcolor=005ba8{amp}amp;bgcolor1={amp}amp;bgcolor2={amp}amp;showstop=1{amp}amp;showvolume=1{amp}amp;showtime=1{amp}amp;showfullscreen=1{amp}amp;loadingcolor=b3e6ff{amp}amp;buttoncolor=2457ff{amp}amp;buttonovercolor=ffffff{amp}amp;slidercolor1=0033b3{amp}amp;slidercolor2=009cf5{amp}amp;sliderovercolor=fffffa{amp}amp;buffer=10{amp}amp;titlecolor=004fdb{quot} />
</object>
{/HTML}

{HTML}
<iframe title={quot}YouTube video player{quot} width={quot}480{quot} height={quot}390{quot} src={quot}http://www.youtube.com/embed/HL9lY-z7qhU?rel=0{quot} frameborder={quot}0{quot} allowfullscreen></iframe>
{/HTML}

Φωτογραφίες: